Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
28 May 2021
Artikel delen

Chip- en paneltekort maakt de levering van nieuwe devices lastig

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Door de corona is de digitalisering in het onderwijs versneld. Steeds meer scholen gebruiken apparaten zoals laptops en tablets in hun klaslokalen.  Door het tekort aan chips en panelen wereldtijd is de levering van nieuwe apparatuur echter steeds moeilijker geworden.

  Niet alleen in het onderwijs is de vraag naar elektronische apparatuur toegenomen. Door thuiswerken is de totale vraag naar apparatuur toegenomen en kopen we steeds vaker nieuwe laptops, smartphones of tablets. Mensen kunnen vanwege de corona niet op vakantie of uit eten gaan, dus hebben ze meer geld over. Dit geld wordt meer uitgegeven aan elektronische producten, waardoor fabrikanten van apparatuur zwaar onder druk komen te staan. Door het wereldwijde tekort aan chips heeft Nedcar zelfs de autoproductie een paar dagen moeten stilleggen. Hoewel de vraag naar chips en panelen toeneemt, kan de fabrikant door de coronamaatregelen niet genoeg produceren.

   

  Ben je op zoek naar nieuwe devices, of wil je meer te weten komen wat voor effect het chiptekort heeft op het onderwijs; Lees het artikel van Kennisnet via deze link.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS