Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
24 March 2020
Artikel delen

Dé digitale geschiedenis-methode voor het voortgezet onderwijs

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Persoonlijk, innovatief, interactief & actueel

  Tijd voor Geschiedenis is de web based internetmethode voor het vak Geschiedenis voor alle leerlingen van het voortgezet onderwijs. Door effectief gebruik te maken van de mogelijkheden die het digitaal onderwijs biedt, sluit Tijd voor Geschiedenis perfect aan bij de belevingswereld van de leerling van nu. Digitaal onderwijs is geen doel, maar een springplank naar effectief, persoonlijk en modern onderwijs. Om dit te bereiken moet digitaal lesmateriaal een absolute meerwaarde hebben.

  Daarom bieden wij in Tijd voor Geschiedenis interactiviteit, actualiteit en kunnen docenten eenvoudig differentiëren. Ook bieden wij in het leerlingvolgsysteem Learning Analytics aan, zoals RTTI scores, en inzicht welke opdracht of leerling extra aandacht nodig heeft. Hierdoor kan de leerling samen met de docent naar gepersonaliseerde leerroutes toewerken.

  De methode voor en door docenten

  Om de juiste balans tussen onderwijs en technologie te creëren ontwikkelen wij methodes voor en door docenten: onze auteurs staan zelf allemaal voor de klas en alle functionaliteiten zijn ontwikkeld in samenspraak met docenten die Tijd voor Geschiedenis gebruiken. Een digitale methode is nooit ‘klaar’. We zijn constant bezig met verbeteringen, verwerken van feedback en het maken nieuw materiaal. Docenten die onze methodes gebruiken spelen daar een belangrijke rol in: zij kennen onze methodes als geen ander en weten dus wat wel en niet werkt. Door middel van onze feedbackknop (die op iedere pagina in de methode te vinden is); onze VO-digitaal Academy; de klankbordgroepen en via onze adviseurs staan docenten constant in verbinding met onze ontwikkelaars of auteurs. Deze korte lijnen zorgen er voor dat feedback of nieuwe ontwikkelingen vaak binnen no-time online staan.

  Tijd voor Geschiedenis in actie zien?
  Wil jij zelf aan de slag met Tijd voor Geschiedenis of wil je graag meekijken bij een collega-docent die al met de methode werkt? Vraag dan via onderstaande button een adviesgesprek met een van onze adviseurs aan, en wij regelen dan de rest.

  Praktische informatie

  Tijd voor Geschiedenis is een webbased methode voor alle leerlingen van het voortgezet onderwijs inclusief het tweetalig onderwijs (TTO). Tijd voor Geschiedenis werkt op alle devices.

  Opbrengst
  Onderwijs met Tijd voor Geschiedenis waarin technologie het leren en het lesgeven ondersteunt, kan zowel de leerling als de docent veel opleveren, denk bijvoorbeeld aan:

  Leerling:

  • Leer zelfstandig werken, zowel thuis als op school
  • Zoek en vind je eigen weg in de methode
  • Leer op je eigen niveau, ontwikkel je vaardigheden

  Docent:

  • Differentieer zonder complexe handelingen te verrichten
  • Krijg een overzichtelijk inzicht in prestaties van je leerlingen
  • Voeg eenvoudig eigen materiaal of input toe
  • Laat de methode voor je werken; zowel klassikaal als individueel lesgeven is heel eenvoudig
  • Krijg meer tijd en ruimte om jouw eigen onderwijsvisie in het klaslokaal toe te laten

  Tijd voor Geschiedenis in actie zien?
  Wil jij zelf aan de slag met Tijd voor Geschiedenis of wil je graag meekijken bij een collega-docent die al met de methode werkt? Vraag een adviesgesprek met onze adviseurs aan via onderstaande button dan regelen wij de rest.

  Vraag hier een demo aan.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS