Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
17 August 2023
Artikel delen

De LiveCloud.online toolset voor het touchscreen – Nieuw!

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Interactief lesgeven via het digitale schoolbord werkt met de juiste toolset erbij nog makkelijker. LiveCloud.online is zo’n tool; geschikt voor touchscreen en makkelijk toe te passen. Het biedt een selectie primaire basistools, aangevuld met een toolset waarmee interactie aangaan met de klas supereenvoudig wordt en vormt zo de perfecte basis voor iedere les.

  De basistools

  De tools die onmisbaar zijn voor elke onderwijsprofessional zijn door de makers van LiveCloud.online in een nieuw jasje gestoken. Het online schoolbord, de verzameling timers en de namenkiezer & groepenmaker blinken uit in eenvoud en veelzijdigheid. Met het rustig ogende uiterlijk en de doeltreffende functies wordt duidelijk een nieuwe standaard neergezet.

  De interactietools

  Een hoge leerlingbetrokkenheid is een voorwaarde voor een effectieve les. Met de interactietools van LiveCloud.online kun je eenvoudig online de interactie aangaan met je klas. Dat kan gewoon via het touchscreen en zonder voorbereiding. Zo betrek je alle leerlingen bij je les en krijg je live inzicht in de aanwezige kennis.

  Handig in gebruik

  Bij alle tools zijn ClickDemo’s gemaakt zodat je als leraar snel en visueel een overzicht krijgt van de beschikbare functies van de tools. Alle tools van het platform zijn zo ontworpen dat je deze live in de klas kunt gebruiken zonder voorbereiding. Wil je je les voorbereiden en op een later moment gebruiken? Ook dat is mogelijk.

  De top-3 interactietools

  1: Live Poll
  Met stip op één: de LivePoll. Met deze interactietool kun je een peiling houden in je groep. De deelnemers kunnen hun inzending insturen via een device zoals telefoon, tablet of notebook. Op het touchscreen klikken is ook een optie. Voor het uitzetten van de peiling zijn diverse templates beschikbaar.

  2: Live Woordweb
  Het Live Woordweb is bij uitstek geschikt voor het visualiseren van woordgroepen. Hoe vaker een woord wordt ingezonden, hoe groter deze op het touchscreen verschijnt. Wil je het woordweb een ander uiterlijk meegeven? Het platform heeft diverse kleurenthema’s. Voor een les over het klimaat kan er bijvoorbeeld een bijpassend groen thema worden geselecteerd.

  3: Live Multiple Choice
  Met de Live Multiple Choice kun je één enkele meerkeuzevraag aan je groep voorleggen, maar ook een hele set met meerkeuzevragen stellen. Je bepaalt zelf het aantal antwoorden waaruit gekozen kan worden en of er bij de vraag een afbeelding of filmpje geplaatst wordt.

  Ook de moeite waard!

  De Live Wall is een interactietool die door zijn onbekendheid nog niet veel wordt ingezet, maar absoluut de moeite waard is. Wil je bijvoorbeeld – voorafgaand aan een les over vulkanen – weten welke kennis al aanwezig is, dan kun je de groep vragen om alles wat zij er al over weten in te sturen. Op het touchscreen ontstaat dan een muur van kennis. Bovendien heb jij meteen de beginsituatie van je les. Ook kun je met deze tool de lesinhoud terugvragen; een mooie afsluiting van je les.

  Daarnaast heeft LiveCloud.online ook nog de volgende tools beschikbaar:

  • de Live Vraag, voor het stellen van gesloten vragen;
  • de Live Battle, een leuke tool waarin een spelelement zit verwerkt;
  • de Live Chat, voor de creatieve geest.
  De eindconclusie

  LiveCloud.online is een prima aanvulling op de bord- en de methode-software. Het platform laat zich het beste omschrijven als een online PowerPointachtige omgeving waarmee heel dynamisch de effectiviteit van een les kan worden verhoogd. Een echte aanrader om eens in je eigen klas in te zetten!

  Platform: LiveCloud.online
  Doelgroep: po – vo – trainers – ontwikkelaars
  Prijzen: het standaar
  dgebruik van de tools is gratis

   

   

   

   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS