Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
8 March 2024
Artikel delen

Gezond gehoor bij kinderen: gratis gastles en lespakket

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Beste leerkracht,

  1 op de 7 kinderen tussen de 9 en 11 jaar heeft al beginnende gehoorschade. Gehoorschade is onomkeerbaar en kan negatieve effecten hebben op de leerprestaties van leerlingen. Gehoorschade is in veel gevallen wel te voorkomen. En dat begint met goede voorlichting! VeiligheidNL, het kenniscentrum letselpreventie, biedt scholen een gratis digitaal lespakket en een gratis gastles in samenwerking met KNO-artsen:

  Groep 1 t/m 8: HoorTorenGratis digitaal lespakket “de HoorToren” is het enige erkende lespakket over het gehoor in Nederland. De HoorToren is voor de hele basisschool en wil kinderen bewust maken van het belang van een goed gehoor. Door middel van spelletjes, opdrachten en gesprekken leren kinderen het gehoor beter begrijpen én wat ze zelf kunnen doen om hun gehoor gezond te houden. Er zijn lessen voor alle groepen, ondersteund met digibord praat-platen en een handleiding voor de leerkracht. Het design van het lespakket is recent compleet vernieuwd en zit in een nieuw jasje!

  Check de HoorToren
  Groep 7 t/m 8: KNO-arts in de klas!Hoe leuk is het om met het thema ‘gehoor’ aan de slag te gaan en te starten met een gastles van een KNO-arts (in opleiding). Het doel van de gastles is om op een leuke en luchtige manier bewustwording te creëren over het belang van een goed gehoor en het risico op gehoorschade door hard geluid. De les duurt maximaal 1 uur en is een samenwerking met de commissie prevENT, onderdeel van de wetenschappelijke vereniging van KNO-artsen in Nederland. Een echte dokter in de klas spreekt de kinderen vaak enorm aan waardoor de lessen enthousiast worden ontvangen!

  Aanmelding gastles

  Gehoor is een thema binnen de Gezonde School aanpak. Meer informatie vind je hier: Gehoor in het primair onderwijs | Gezonde School

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS