Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
18 February 2020
Artikel delen

Grootste ICT-onderwijsproject in Groningen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Het grootste onderwijsproject in Nederland op het gebied van digitale geletterdheid is in zijn eerste jaar geslaagd. Het project biedt scholen in Groningen een belangrijke aanvulling op het onderwijsprogramma, wat resulteert in een toekomstbestendig onderwijs. Het project is uniek in Nederland vanwege het schaalniveau. Hiermee kan een digitaal geletterde samenleving ontstaan.

  Zoals we allemaal weten zijn digitale vaardigheden een cruciaal onderdeel van het curriculum. Digitale geletterdheid draait om alles wat iemand in een digitale samenleving moet kennen en kunnen. Door de digitalisering en de snelle ontwikkelingen van deze technologieën is het van belang dat scholen en leerkrachten beter worden voorbereid. Leerlingen moeten naast taal, rekenen en andere vakken ook aan deze nieuwe digitale vaardigheden werken.

  De regio Noord- en Midden-Groningen maakt via dit project een sprong voorwaarts. Het project geeft gelijke kansen voor elke leerling in het onderwijs. Ook zijn er andere programmalijnen die draaien om het voeren van ambitiegesprekken met leerlingen en ouders en zijn er kennismakingen met de arbeidsmarkt.

  Afgelopen jaar zijn de eerste 89 scholen in het primair en voortgezet onderwijs begonnen met het traject, via een programma welke is ontwikkeld door Basicly. Het komende jaar treden meer scholen toe en het doe is dat alle 120 scholen in de regio mee gaan doen.

  Dankzij het project en de begeleiding van Basicly, worden alle leerkrachten in staat gesteld om hun leerlingen begeleiding te geven naar de digitale samenleving. Daarmee vergroten de jongeren niet alleen hun kansen op de arbeidsmarkt, maar ook heeft de regio zelf een socio-economisch voordeel bij.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS