Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
11 March 2024
Artikel delen

Het congres Toetsen & Examineren in het HO

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  26 & 27 maart vindt het congres Toetsen & Examineren in het HO plaats. Tickets voor dag 1 én combitickets zijn bijna uitverkocht, dus wees er snel bij! Sprekers als Mark Smit, Jelle Jolles en Valentina Devid vertellen respectievelijk over de essentie van goed onderwijs, het brein van de lerende student en programmatisch toetsen. Je wilt hen niet missen!

  Het jaarlijks toetscongres voor het hoger onderwijs is terug! Op 26 & 27 maart vindt het congres Toetsen & Examineren in het HO 2024 plaats. Wissel kennis uit met mede toetsprofessionals, leer meer over de nieuwste innovaties binnen het toetslandschap en krijg praktische tips hoe jij jouw toets- en examenpraktijken binnen je onderwijsinstelling naar een hoger niveau kan tillen.

  De waarde(n) van vernieuwing

  Sinds vorig jaar staat het toetslandschap op zijn kop. Er is veel te bespreken en beslissen in het hoger onderwijs. Door onder andere de komst van AI dienen zich een hoop kansen en bedreigingen aan. Wat is de waarde van deze vernieuwing en hoe weeg je die waarde(n)? Betekent nieuw ook altijd beter en wat betekent dit voor toetsing binnen het onderwijs?

  Voor examencommissies liggen er ook uitdagingen onder andere op het gebied van fraudepreventie. Hoe kunnen zij hiermee effectief omgaan? Zowel docenten als studenten staan voor de uitdaging om generatieve AI op een slimme manier te integreren in hun lessen.

  Naast deze urgente kwesties nemen we ruim de tijd om andere actuele thema’s in het hoger onderwijs te bespreken. Denk hierbij aan feedback, programmatisch toetsen, flexibilisering, werkplekleren, toetsbekwaamheid en zorgen en borgen zijn een kleine greep uit de thema’s die de komende editie terugkomen.

  BEKIJK HET PROGRAMMA

   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS