Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
9 March 2020
Artikel delen

Jongeren delen hun blik op digitale weerbaarheid

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Op 13 maart komen Amsterdamse jongeren bijeen in de raadzaal om mee te denken over de digitale wereld. Wat vinden zij? Wat weten zij? Wat hebben ze nodig? De gemeente en de deelnemende organisaties hopen daar die dag achter te komen.

  Vorige zomer heeft LINe Up Media namens Qpido (een centrum voor seksuele weerbaarheid) “Girl Talk Live” georganiseerd. YouTuber Diana Leeflang gaf met haar “girl talk” een platform aan een groep meisjes tussen 15 en 20 jaar oud om te spreken over onderwerpen als liefde, vriendschap, onzekerheid en seksualiteit. Er was ook een hulpverlener van Qpido aanwezig om de nodige expertise te bieden.

  Op 13 maart zal Qpido samen met de gemeente Amsterdam voortborduren op dit idee met “JIJ in de raadzaal”.

  Als “digital natives” speelt het leven van de jongeren van nu zich voor een groot gedeelte online af. Onderwerpen als sexting en grooming staan al langere tijd op de agenda van Qpido.

  Ken je of werk je met jongeren die wellicht mee zouden willen doen als individu of met de klas? Of heb je zelf interesse om een kijkje te komen nemen? Meld je hier aan.

  Het gehele evenement wordt gestreamd via de sociale mediakanalen van de meewerkende organisaties tussen 15:00 – 17:00. Het gesprek wordt zo verder gebracht dan alleen de raadzaal en worden er meer jongeren, ouders, docenten en professionals bereikt.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS