Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
23 June 2022
Artikel delen

Programma Impuls Open Leermateriaal ondersteunt onderwijs met pilotregeling

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Vanaf de start van het schooljaar 2022/2023 ondersteunt Kennisnet kansrijke initiatieven om open leermateriaal breder in te voeren in het onderwijs. 6 tot 10 geselecteerde initiatieven van samenwerkende scholen of andere organisaties kunnen in ieder geval het komend schooljaar op ondersteuning rekenen. Doel van de initiatieven is om samen door te pakken en open leermateriaal tot een succes in de sector te maken.

  Door Kennisnet

  Open leermateriaal is digitaal onderwijsmateriaal dat is gepubliceerd onder een open licentie. Hierdoor hebben leraren de mogelijkheid om het te kopiëren, te bewerken en opnieuw te delen. Het leidt tot meer variatie in het gebruik van lesmateriaal en maakt meer maatwerk voor leerlingen mogelijk.

  Met elkaar leren

  De pilotregeling is georganiseerd vanuit het programma ‘Impuls Open Leermateriaal’, waarin veel onderwijsorganisaties al jaren kennis en ervaring rond open leermateriaal opdoen. Doel van de pilots is om met elkaar te leren hoe open leermateriaal breder kan worden toegepast in het onderwijs. Naast advies en begeleiding kunnen initiatiefnemers aanspraak maken op financiële ondersteuning. Voor het schooljaar ‘22/’23 is hiervoor in totaal € 600.000 beschikbaar. De initiatieven nemen ook deel aan een breder netwerk om kennis en ervaring uit te wisselen.

  Lees hier het gehele artikel.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS