Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
14 January 2020
Artikel delen

Quizapps voor in de klas

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Op zoek naar een goede online quiz tool? Er zijn een hoop te vinden op internet, het aanbod is zelfs zo groot dat je soms niet meer weet welke je nou moet gebruiken. Wij zetten de beste quiz apps voor je op een rij.

  Misschien wel de bekendste quiz-app op dit moment, veel van ons hebben er al mee gewerkt. Kahoot! is een gratis quiz met een vrolijke vormgeving die je kan gebruiken voor visueel ingestelde multiple choice quizzen. Via de website getkahoot.com kun je een account aanmaken voor docenten. Na iedere vraag kan de tussenstand worden getoond, wat kan leiden tot extra competitiviteit tussen de leerlingen, en houdt de aandacht vast.

  Lessonup is een tool van Nederlandse makelij en maakt het makkelijk om digitale of interactieve lessen te maken. Zo kun je makkelijk een eigen quiz maken en delen met je leerlingen. Oók met andere docenten. Doordat deze lessen en quizzen gedeeld kunnen worden zijn er momenteel al rond de 3000 quizzen die je kan hergebruiken. Lessonup is gratis uit te proberen.

  Socrates maakt het simpel om lesstof te oefenen en te overhoren. Ook kun je de voorkennis van leerlingen testen, en het programma als toets gebruiken. Bij deze tool kun je zowel multiple choice vragen als open vragen aanbieden. Wanneer de leerlingen alle quizvragen hebben beantwoord, krijg je als docent de resultaten in een Excel bestand.

  TriviaCrack is een gratis app waarmee je leerlingen tegen elkaar kan laten spelen in teams, waarbij ze trivia vragen mogen beantwoorden. Deze komen in verschillende categorieën, zoals amusement, sport en geschiedenis. Je kan zelf niet vragen wat voor vragen de leerlingen krijgen, omdat dit wordt bepaald aan de hand van een digitaal rad welke gedraaid kan worden. Het team welke als eerste van alle categorieën 3 opeenvolgende vragen goed heeft heeft gewonnen.

  Mentimeter kan ingezet worden voor het maken van onder andere quizzen en polls. Je kan hierbij bestaande templates gebruiken of deze zelf ontwerpen. Deze tool is vooral bedoeld om kennis te testen en discussies op gang te brengen. Mentimeter is een gratis te gebruiken, maar heeft ook een betaalde versie met meer functionaliteiten.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS