Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
28 August 2023
Artikel delen

Schooltools

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Tessa van Zadelhoff

   

  Meeting owl

  Videovergaderen hebben we de afgelopen jaren wel geleerd. Toch valt er nog wel eens wat aan te merken op beeld of geluid. Met de Meeting Owl heb je een bijzonder device te pakken. Je plaatst de meeting owl midden in de ruimte en de mensen die online aansluiten krijgen een 360 graden beeld van de vergaderlocatie. De camera zoomt automatisch in op degene die aan het woord is. Acht slimme microfoons zorgen voor goed geluid. De meeting owl ziet eruit als een uiltje. Hij is niet goedkoop, maar wel een prachtige aanvulling voor veelgebruikte vergaderlocaties.

  owllabs.com

  Flex view digitale microscoop

  Een fijne digitale microscoop voor in de klas van het merk TTS. Je kunt hem los in de hand gebruiken of met de standaard. Via de USB-aansluiting koppel je hem gemakkelijk aan een device of aan het digibord. Vergrotingsfactor is maximaal 250 keer. Via de software kun je met een druk op de knop een foto maken van het object dat je vergroot. Bij de microscoop zit een observatiebord met een gerasterde schaal zodat je objecten eenvoudig kunt opmeten.

  derekenwinkel.nl/ict-techniek/flex-view-digital-microscope.html

  Upis1 kruk

  In de klas wil je flexibel zijn. Soms heb je een kruk nodig om aan te schuiven bij een groep leerlingen. Een andere keer wil je misschien gewoon even leunen wanneer er iets op je digibord gepresenteerd wordt. Upis1 is een hele hippe kruk, hij is flexibel en dat zorgt ervoor dat je meer beweegt. Bovendien is hij is traploos en in hoogte verstelbaar. De kruk is er in zes vrolijke kleuren. Er is ook een Upis1 junior versie speciaal voor kinderen. Er zijn ook bijpassende kussen verkrijgbaar in wel 24 kleuren. Je ideale maatje in het klaslokaal dus.

  interstuhl.com

  Segway Drift W1 skates

  Het bedrijf Segway kennen we vooral van de elektrische stepjes en scooters. Maar dit is even wat anders. Drift W1 zijn e-skates, dus elektrische rolschaatsen. Je gaat op de rubberen ondergrond staan en schaatst weg. De Drift skates zijn zelfbalancerend. Ze halen een snelheid van 12 kilometer per uur. De skates hebben LED-licht waardoor je zelf meer opvalt, maar ook de omgeving beter in kaart hebt. Standaard is het LED-licht blauw maar een meerkleurenmodus is mogelijk. Ze zijn licht genoeg om mee te nemen en hebben een batterijbereik van ongeveer 45 minuten.

  nl-nl.segway.com/

  Springlab beweegvloer voor kleuters

  Een beweegvloer projecteert interactieve games op een speciale vloer. Dat kan in een vaste of een mobiele opstelling. Het concept is ooit gestart in de kinderopvang, maar er is nu ook een aanbod voor het basisonderwijs. Behalve de apparatuur koop je ook een licentie op een aanbod van activiteiten voor bewegend leren zodat er letters, cijfers en kleuren geleerd worden. De bediening is eenvoudig en kan ook door de kinderen zelf gedaan worden. Er worden regelmatig nieuwe activiteiten ontwikkeld. Er kan dus binnen volop bewogen en geleerd worden ook als het buiten even slecht weer is.

  springlab.nl

  Elecfreaks – 20 in 1 – uitbreiding voor de micro:bit

  Elecfreaks biedt een enorme hoeveelheid uitbreidingen voor bij de Micro:bit. Kits rondom thema’s als gezondheid of slimme steden waarbij je wordt uitgedaagd om de sensoren van de Micro:bit volop in te zetten. Maar ook knutselsets en sets waarbij je de Micro:bit moet integreren in een zelf te bouwen voertuig. Een micro:bit heeft al heel veel mogelijkheden maar met deze uitbreiding ben je voorlopig niet klaar met experimenteren. De projecten staan beschreven in een (Engelstalige) wiki. Je hoeft dus alleen de materialen aan te schaffen. De micro:bits zitten er niet standaard bij dus daar moet je even rekening mee houden.

  Via bijvoorbeeld ictleskisten.nl

   

   

   

   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS