Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
22 March 2021
Artikel delen

Voor de tiende keer ‘de Week van het geld’

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Deze week vindt de tiende editie van ‘de week van het geld’ plaats op Nederlandse scholen. Het thema van dit jaar is “Goed omgaan met geld, is goud waard”. Scholen kunnen dagelijks het Week van het geld-journaal online (live) volgen.

  De Week van het geld wordt georganiseerd door het platform Wijzer in geldzaken. Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën, waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten bundelen om financiële fitheid in Nederland te bevorderen. De Week van het geld is een belangrijke aanjager voor het structureel stimuleren van financiële vaardigheden van kinderen en jongeren, zowel op school als thuis. Van 22 tot en met 26 maart 2021 vieren ze de 10e editie van deze projectweek. Lees meer over alle activiteiten van Week van het geld op www.weekvanhetgeld.nl.

  Uit onderzoek van Wijzer in geldzaken blijkt dat kinderen (onbewust) het financiële gedrag van hun ouders overneemt. Een op de drie kinderen denkt dat hun ouders zich wel eens zorgen over geld maken. Dat merken ze vaak doordat ze naar hun ouders luisteren (51%). In de meeste gezinnen wordt geld meestal niet rechtstreeks met de kinderen besproken. Bijna 60% van de ouders bespreekt geldzaken maar één of meerdere keren per jaar met hun kinderen.

   

  Lees verder over dit onderzoek en onderwerpen als Ruzie over geld en Sparen in het artikel van de Week van het geld.

   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS