IPON Awards 2018

De IPON Awards 2018

De IPON awards stimuleren het bedrijfsleven om producten te vernieuwen en te verbeteren. Met behulp van de Awards kan het onderwijs op een originele manier kennismaken met leveranciers en digitale schoolborden, e-learning, educatieve software, ict – beheer, outsourcing en veel meer. Het vakblad Vives, besteedt het gehele jaar door aandacht aan de winnaars van de IPON Awards.

De IPON Awards worden geïnitieerd rondom alle gebieden van ICT binnen het onderwijs, te beoordelen op gebruik, originaliteit, ontwerp, toegankelijkheid en prijs. De professionele en onafhankelijke jury maakt de genomineerden bekend, hierna worden ze verder beoordeeld.

De genomineerden worden in verschillende categorieën onderverdeeld.

De Mediawijzer.net Award  wordt toegekend aan een onderwijs brede en innovatieve oplossing die een mediawijze oplossing biedt voor een complex probleem. Gebruikers leren door het product of de dienst op een positieve manier met media om te gaan en werken hierbij samen met hun opvoeders en/of leerkrachten. Daarnaast is het product toekomstbestendig en kan dus nog jaren mee.

Het expertisecentrum Mediawijzer.net heeft tot doel mediawijsheid in alle lagen van de bevolking te bevorderen, met speciale focus op de jeugd tussen 10 en 14 jaar. Achter Mediawijzer.net staan meer dan 800 organisaties, bedrijven en instellingen op het gebied van mediawijsheid die actief zijn op het gebied van mediawijsheid en zich hebben verenigd. De netwerkpartners bieden voorlichting, lesmateriaal, workshops, handboeken, projecten en doen onderzoek naar mediawijsheid onderwerpen.
Met de IPON Mediawijzer.net Award wil het expertisecentrum haar partners en organisaties van buiten aansporen mediawijze producten en diensten te ontwikkelen.